O nama

Pansion Budimir Đakovo smješten je u neposrednoj blizini jezera Jošava, okružen prekrasnim nizinskim krajolikom, nepreglednim poljima i oranicama. Pansion Budimir Đakovo pruža odmor na slavonski način uz bogatu gastronomsku kuhinju domaćih specijaliteta, udobni smještaj uz pogled na prirodno okruženje, rekreacijski odmor ili opuštanje u sauni. Pansion Budimir Đakovo svoja je vrata otvorio u studenom 2013. godine te od mnogobrojnog sadržaja i ponude izdvaja organizaciju vjenčanja u zatvorenom trijemu uređenom na tradicionalan način. Slavonsku oazu odmora posjetite na adresi Nikole Tesle 90a, 31400 Đakovo.

Kaže se da je Đakovo Srce Slavonije, a u njegovom srcu velebna đakovačka katedrala. Preporučujemo Vam da istražite grad te posjetite bitne lokacije kao što je već spomenuta katedrala Svetog Petra u neoromaničkom stilu, koju je 1866. dao izgraditi J.J.Strossmayer, a posjetio ju je i Ivan Pavao II., prošetajte starom gradskom jezgrom i na kraju objedinite dojmove i crtice iz povijesti grada u Muzeju Đakovštine. Od bitnih lokacija treba istaknuti i Državnu ergelu Đakovo koja je oduševila i kraljicu Elizabetu II. Nakon razgledavanja ergele uputite se u Ivandvor – spoj prirode i lipicanaca koji slobodno galopiraju prekrasnim pašnjacima.

Od mnogobrojnih događanja u Đakovu poput Bušara, Strossmayerovih dana, tradicijskih sajmova poput Đakovo Expo zlatne ruke i Obruča, Etno film festivala, izložbi i ostalih kulturnih događaja, najvažniji su za spomenuti svakako Đakovački vezovi. Manifestacija je to s dugom poviješću održavanja s preko pola stoljeća, a održava se u srpnju. Traje dva tjedna i ispunjena je raznolikim zabavnim i kulturnim programom. Đakovački vezovi završavaju poznatom povorkom folklornih grupa iz svih dijelova Hrvatske i svijeta ulicama grada sve do pozornice u velikom parku gdje se održavaju nastupi. Također ne treba zaboraviti i poznati đakovački doček Pola nove godine!